lauantai 1. maaliskuuta 2014

Pirunsaaren veljekset

Oho. Kiitos kaikille kommentoijille kannustuksesta vaikka en ole yhtään kirjakommenttia vielä edes antanut =) Tässä tulee nyt ensimmäinen. Tuija Lehtisen romaanit veivät minut aikanaan nuorten romaanien kautta aikuisten romaanien maailmaan. Lehtinen on yksi kotimaisista lempikirjailijoistani ja tulen häneen varmasti palaamaan blogissani useamman kerran. Hänen kirjoissaan on jännitystä ja huumoria, mutta ennen kaikkea romantiikkaa. Kirjat ovat kevyttä, helppoa ja mukaansa tempaavaa luettavaa. Juonet eivät ole liian hankalia ja monimutkaisia, mikä sopii hyvin rankan päivän jälkeen.

Pirunsaaren veljekset on Tuija Lehtisen toinen romaani vuodelta 1985. Kirjassa on 304 sivua. Kirja kertoo Sarista, jonka elämä muuttuu äidin yllättävän kuoleman jälkeen. Sari päättää ottaa eläinlääkärin paikan Mutulan maalaiskylästä, jonne hänen äitinsä on muutama vuosi sitten muuttanut. Pian Sari huomaa, ettei tuntenut äitiään ollenkaan ja alkaa epäillä, ettei äidin kuolema ollutkaan onnettomuus. Kohta myös Sari on vainoajan kohteena. Pirunsaaren poikamiesveljeksien ympärille kiertyy salaisuuksia ja useampi veljeksistä alkaa pyöriä Sarin ympärillä. Kenet Sari lopulta valitsee? Miten Sarin ulkomailla asuva veli ja ylikontrolloiva isoäiti liittyvät kirjan juoneen?

Miksi luin kirjan vasta nyt, on itsellenikin arvoitus. Pidin kirjan maalaisromantiikasta. Mieleeni tuli Anneli Kivelän Katajamäki-sarja ja unohdinkin välillä olevani Mutulassa enkä Katajamäellä. Kirjaan oli ujutettu hieman jännitystä, mutta ennen kaikkea kirjassa oli arkista romantiikkaa. Juonenkäänteitä oli ehkä enemmän kuin uudemmissa Lehtisen kirjoissa. Kirjasta huokui myös nostalginen 80-luku. Kirja sopii siis maalaisromantiikan ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti